Veliki broj intervencija SHMP tokom novogodišnjih praznika

Četvrtak, 03. Jan 2019.

U periodu od 31.decembra 2018. do 02. januara 2019. godine, Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Subotica je imala 90 intervencija na terenu. Zadnjeg dana 2018. godine ekipe Doma zdravlja su imale 30 intervencija na terenu i 45 ambulatnih pregleda, 1. januara  je bilo 27 terenskih intervencija, od kojih je jedna bila nakon saobraćajne nesreće sa dva povređena, a 2. januara još 33 intervencije na terenu.

Razlozi za intervencije Službe hitne medicinske pomoći su bili vezani za pogoršanje stanja bolesti kod određenog broja pacijenata, povrede i nešto više intervencija zbog stanja napitosti. U ovom periodu desila su se i 3 akutna infarkta miokarda (STEMI), te su pacijenti prevezeni u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Na žalost, tokom novogodišnjih praznika je zabeleženo i nekoliko incidenata. Rano ujutro 01. januara nepoznata lica u napitom stanju su vređala a potom i napala ekipu Službe hitne medicinske pomoći, te je nekoliko članova zatražilo pomoć na Uregntnom odeljenju Opšte bolnice Subotica.O ovom nemilom događaju je obaveštena policija, koja je istog dana izlazila na teren i nakon jednog lažnog poziva za Službu hitne medicinske pomoći.